Søg

Passebækgård Golf Klub tager et skridt i en grønnere retning

Passebækgård Golf Klub har en drøm om, at være den første klub med en greenkeepergård der kører på ren el

Desværre brød det første forsøg på at realisere denne drøm i brand – bogstaveligt talt – heldigvis uden nogen personskader!

Nu er liden sat til en ny maskinleverandør og producent

Nu har klubben besluttet sig for igen at investere i en 100% eldrevet greensklipper – dog fra en anden producent og leverandør. Derfor har Passebækgård Golfklub har nu sat sin lid til Toro og Reesink Turfcare, som leverede klubbens nye elektriske greensklipper, Toro Greensmaster eTriflex 3370, for et halvt år siden. Således er Passebækgård Golfklub nu én af de tre danske klubber, der kører med Toro’s 100% eldrevne maskine, og adspurgt hvordan chefgreenkeeper, Thomas Jørgensen, oplever maskinen kommer svaret promte:

Stabil, stabil, stabil! Toro er bare kvalitet, det er det. Sammenlignet med vores andre greensklippere, der ikke er Toro, går der meget længere tid imellem at vi skal slibe klippeled og backlappe, og klipperesultatet er helt perfekt – det er det bare. Så er maskinen måske lidt dyrere, men de penge er godt givet ud!”

og tilføjer grinende:

Da klubbens ejer, Claus, overtog klubben for år tilbage var jeg helt grøn og netop startet, og han bad mig skifte hele maskinparken ud. Så jeg indhentede tilbud fra to leverandører b.la. Toro, men valgte at gå med den billigere løsning. Det fortryder jeg stadig den dag i dag – 7 år efter!”

Klubben er bekendt med Toro’s holdning om, aldrig at sende en maskine i marken uden den er fuldstændig gennemtestet, derfor var greenkeepernes forventninger høje inden de modtog maskinen. Heldigvis, er greenkeeperteamet enige om, at forventningerne denne gang, er blevet indfriet – og mere til endda. Baggrunden for investeringen var, ønsket om at gå mere og mere over til det grønne og ren el, frem for almindeligt brændstof. Der findes allerede to mindre robotklippere der kører på klubbens driving range, som Thomas er glad for, da de frigiver mandetimer, men han er dog ikke er synderligt begejstret for batteriets levetid:

Robotklipperens batterier er dyre og de skal skiftes ofte. Sådan er det heldigvis ikke med det Lithium-ion batteri der sidder på Toro’en – det holder længe. Batterikapaciteten er imponerende, indtil nu har jeg prøvet at klippe 18 greens over to dage, uden at lade den op, og der var der stadig over 50% strøm tilbage” fortæller Thomas.

billede til artikel

Thomas Jørgensen på sin nye Toro Greensmaster eTriflex 3370

Infocenteret i Toro’s eTriflex 3370 giver besked, når det er tid til at indstille klipningen og vende hjem til en opladning. Ved den første melding er det muligt at ”overrule” infocenteret og klippe greenen færdig, men næste gang forhindrer maskinen føreren i at klippe videre, således risikoen for at løbe tør på vej hjem minimeres. Ligesom man let og enkelt kan indstille klippehøjden i infocenteret, kan du indstille batteriets til at give føreren en besked, i et interval mellem 0,8 og 8 km således at man altid er sikker på, at der er strøm nok til at nå hjem.

Køge Golf klub, den første klub i Danmark der investerede i en Toro eTriflex 3370, har endnu ikke været i nærheden af at maskinen slår over i nødprogrammet. Martin Thorsen, chefgreenkeeper ved Køge Golf klub, fortæller at de har 40% strøm tilbage efter at have klippet 1,4 hektar greens.

Greenkeeperne i Passebækgård er også begejstret for den store reducering i støjniveauet eTriflexen giver, det betyder nemlig at de kan køre uden høreværn. Klubben ligger tæt op ad mange sommerhuse, som ikke længere bliver generet af, at greens bliver klippet kl. 03.30 en sommermorgen.

Det er fantastisk at starte dagen uden høreværn, man kan bare sætte telefonen i kopholderen og høre radio eller nyde fuglesangen. Det forbedrer arbejdsmiljøet for os, og det at maskinen er så lydløs kommer også vores naboer til gode. Vores spillere er også meget fascineret over maskinen. De kommer tit hen og spørg til den, og er meget overrasket over at man kan få så stor en ”græsslåmaskine” på el – og de roser dens klipperesultat helt vildt, hvilket er det vigtigste. For dem skal greenen stå kniv skarpt, det er jo den del af banen der er afgørende for, om det er en god eller mindre god bane at spille på” uddyber Thomas.

Der hersker ingen tvivl om, at klubbens nye eldrevne greensklipper lever op til deres forventninger. Dette er også er gældende for leverandøren, Reesink Turfcare, der lige får et par rosende ord med på vejen:

Jeg kan godt lide behandlingen jeg får fra Reesink. Lars, deres sælger, har flere gange ringet og fulgt op på salget, for at sikre sig, at alt er som det skal være og maskinen kører. Det synes jeg er en super service og et tegn på god kvalitet” afslutter Thomas.

Thomas Jørgensen og Lars Frederiksen

Del den gode historie

Gå til produktsiden eller læs lignende artikler

Gå til produktsiden her
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen