Søg

 

 

Køge Golf Kub tager endnu et skridt ind i fremtiden  

 

Køge Golf Klubs image afspejler et klubmiljø med ekstremt gode faciliteter for medlemmer og ansatte, et flot vedligeholdt golfanlæg og ikke mindst et stort fokus på den enkelte golfspillers tilfredshed. Betragter man klubben fra den interne vinkel, er den kendetegnet ved at sætte arbejdsmiljø i højsædet, fokus på klimahensyn samt at tage hensyn til naboerne. Yderligere er Køge Golf Klub’s ambition at have fokus på at højne tilfredsheden hos klubbens medlemmer såvel som medarbejdere.

Tilbage i 2016 startede Køge Golf Klub for alvor ud med at udvikle, implementere og eksekvere de interne målsætninger da man, efter en altødelæggende brand mistede både maskinhus og baglade, traf beslutningen om at den nye maskinpark bl.a. skulle indeholde hybridmaskiner. Beslutningen resulterede i, at klubben investerede i nye Toro hybridmaskiner, mere specifikt i to fairway RM-5010H og tre Greensmaster Triflex GR-3420. Formålet var at skåne miljøet, reducere brændstofs forbruget og reducere risici for hydraulik lækager samt minimere støjniveauet og forbedre arbejdsmiljøet for greenkeeperne.

”Der er simpelthen sket så meget i udviklingen af maskinens støjniveau at man ikke kan se igennem fingre med det. Den faktor alene kan påvirke både arbejdsmiljøet og vores nærliggende naboer positivt” forklarer Chefgreenkeeper ved Køge Golf Klub, Martin Thorsen.

Køge Golf Klubs beliggenhed er relativt central og klubben har derfor oplevet at modtage klager fra deres nærmeste naboer, hvis de nabonære dele af golfanlægget bliver klippet tidligt om morgenen. Dette er en udfordring en del andre danske golfklubber også kan nikke genkendende til og en problematik, der handler om at finde balancen mellem at få klippet greens inden de første spillere starter, og til mindst mulig gene for naboerne.

”I 2016 håbede vi faktisk på at Toro kom med en fuldelektrisk klipper i nærmeste fremtid, men det viste sig så at der skulle gå et par år. Idet vi vidste at den var på vej, valgte vi ikke at investere i en anden maskine men væbne os med tålmodighed og vente” fortæller Martin.

Nu har tålmodigheden endelig båret frugt! Toro lancerede deres fuldelektriske Greensmaster eTrilfex 3370 til markedet i januar 2020. I ultimo maj 2020 leverede Reesink Turfcare DK A/S, enedistributør af Toro i Danmark, den eftertragtede klima-, støj- og vedligeholdelsesfrie Greensmaster eTriflex 3370 til det spændte greenkeeper team i Køge Golf Klub. Maskinen er så ny på markedet, at Køge Golf Klub ikke engang havde set en demo præsentation inden de investerede i den:

”Det er lidt et sats, den har jo aldrig kørt herhjemme, Reesink Turfcare har ikke set den og vi har ikke set den før nu. Men det er en ´first mover´ beslutning og jeg har simpelthen så stor tillid til Reesink Turfcare og Toro’s kvalitet, service og standard, at det egentlig ikke bekymre mig så meget” erklærer Martin Thorsen og forsætter:

”I princippet kunne vi jo sagtens have købt en ren el maskine fra en anden leverandør, men jeg er bare så tryg ved mærket Toro og deres kvalitet. Jeg ved det er noget, der fungerer og vedligeholdelsesomkostninger er lave og ja, så er indkøbsprisen måske en lille tand højere, men fred være med det, for man får jo hvad man betaler for. Det samme gælder for Reesink og deres service, man ved bare at tingene er i orden.”

 

 

Idet Toro’s Greensmaster eTriflex 3370 er fuldelektrisk og udviklet specifikt med henblik på at reducere støj og CO2 udledning samt 100% eliminering af hydrauliske væsker og komponenter i maskinen, lever den i højeste grad op til de interne målsætninger Køge Golf Klub arbejder efter. Hvilket også ligger til grund for beslutningen om at investere i en Toro Greensmaster eTriflex 3370:

Baggrunden for at vi vælger ren el er at imødekomme særligt tre parametre; reducering af støj for naboerne – som er meget væsentlig for os; miljøhensynet – som vi jo arbejder på at optimere hvert år; og arbejdsmiljøet – altså simpelthen reducere støjen for personalet hvilket muliggør at de kan køre uden høreværn. Det kan faktisk betyde enormt meget at have muligheden for at tage høreværnet af i løbet af dagen og høre noget normal lyd eller nyde fuglesangen mens man klipper” udtaler Martin.

At eTriflex’en er vedligeholdelsesfri, uden hydrauliske komponenter og mærkbart færre vibrationer under kørsel end traditionelle diesel- og benzin drevne maskiner, har også været medvirkende faktorer til investeringen i den nye Toro Greensmaster eTriflex 3370.

”Med eTriflex’en kan vi nu klippe hul 1 og 4 tidligt om morgenen uden at genere vores naboer og derved komme i gang meget tidligere. Derudover generer vi heller ikke spillerne når vi klipper eller kører rundt på banen, da maskinen er fuldstændig lydløs. Det er altså guld værd og har været en afgørende faktor i købsbeslutningen” forsætter Martin mens hans greenkeeper team nikker samstemmende.

Dét kombineret med klimahensynet, omkostningsbespareler, kvalitet og tilliden til Toro og Reesink som leverandør har helt klart været det afgørende for købet. Den service Reesink yder er faktisk grunden til vi har bibeholdt at køre med Toro og handle med dem” tilføjer Martin.

Forventningerne til Toro Greensmaster eTriflex 3370 er høje blandt greenkeeperne i Køge, de kender til Toro’s høje standarder i forbindelse med quality of cut, after-cut-appearance samt maskinens basiskomponenter. Det de glæder sig mest til, er at se hvordan maskinen automatisk tilpasser hastigheden af både klippeled og fremdrift, når klipperen f.eks. klipper æresrunden. Som Martin bekræfter:

”Klippeledende, ophæng osv. alt det kender vi – vi ved det fungerer! Foruden støj, klima og omkostningsbesparelser er min forventning at vores greens bliver mindre skadet når vi turnerer æresrunden. Vi har jo mange små greens så jeg tror bestemt vi får glæde af det nye RDS-system i maskinen!” Afslutter Martin Thorsen, Chefgreenkeeper ved Køge Golf Klub.

Klubbens helt nye putting green, som har stået og vækstet de sidste 10 måneder, blev åbent for medlemmerne samme dag som eTriflex 3370 blev leveret. Det var derfor også meget passende at dette var stedet hvor Danmarks første fuldelektriske Toro Greensmaster eTriflex 3370 blev testet af, og greenkeeperne udviste stor begejstring for den totalt lydløse maskine.

 

 

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen