Søg

Vind et praktikophold på unikke St Andrews Links!

Er du greenkeeper under uddannelse eller har du netop færdiggjort din uddannelse i 2016? Så har du nu chancen for at styrke dine kompetencer, få en oplevelse for livet og tilføje et enestående punkt til dit CV. Dyst mod de bedste greenkeeperelever i Danmark om at blive Toro Student Of the Year 2017 og accelerér din karriere.

Titlen som Toro Student Of the Year medfører et fire ugers betalt praktikophold på unikke St Andrews Links i Skotland. Praktikopholdet sponsoreres af Reesink Turfcare DK A/S, den danske distributør af Toro, der efter fem succesrige år med Toro Student Of the Year-initiativet har valgt at gentage succesen i 2017.

I 2012 løb Finn Nielsen med titlen, herefter Mikael Henriksen i 2013, Gediminas Rudokas i 2014, Jesper Bentsen i 2015 og senest løb Jarl Jørgensen med titlen i 2016. Dette betød, at han kunne se frem til et prestigefyldt praktikophold på St Andrews Links, Skotland, i efteråret 2016.

En oplevelse for livet
”Vores samarbejde med DGA, de grønne fagskoler, DGU og ikke mindst St Andrews Links Trust omkring Toro Student Of the Year-programmet er blevet en unik tradition. Det er min klare opfattelse, at alle involverede parter er yderst tilfredse og dybt engagerede i projektet og det er derfor helt naturligt, at Reesink Turfcare DK A/S også i 2017 sender et dansk greenkeepertalent på et sponseret fire ugers praktikophold til The Home of Golf i Skotland.”, siger Carsten Brandt, administrerende direktør for Reesink Turfcare DK, og fortsætter:

”Jeg har sjældent oplevet så taknemmelige og glade mennesker som vores til dato fem prisvindere. For mig fremstår det meget klart, at vi med Toro Student Of the Year har skabt et enestående projekt, der gør en forskel for alle involverede parter.

Man behøver blot at læse de fem tidligere vinderes beretninger fra opholdet. Så forstår man, at det er en oplevelse for livet – og derudover er det da en stor tilfredsstillelse, at St Andrews Links Trust igen i år ser frem til at tage imod vores Toro Student Of the Year. Jeg håber, at alle kvalificerede potentielle kandidater vil kaste sig ind i kampen om titlen.”

Carsten Brandt tilføjer, at det naturligvis ikke er en forudsætning, at den kandiderende greenkeeperelevs arbejdsplads anvender maskiner fra Toro for at kunne deltage i dysten om ”Toro Student Of The Year 2017”.

Til glæde for alle
I Danmark er det skolerne Vilvorde og Sandmosen, der sammen med Danish Greenkeepers Association (DGA) tilbyder denne unikke mulighed med finansiel støtte fra Reesink Turfcare DK. For en ambitiøs greenkeeperelev er det en oplagt mulighed at deltage i konkurrencen under eller umiddelbart efter afsluttet skoleuddannelse fra Vilvorde eller Sandmosen. Vinderen tilbydes et fire ugers praktikophold på en skotsk golfbane, som er helt uden sammenligning, hvilket gør det endnu mere interessant for den studerende greenkeeperlev.

”Det er en fantastisk oplevelse og ære at kunne være med til at sende så dygtige og ambitiøse greenkeepere afsted til Skotland som vindere af Toro-stipendiet. Det er lige præcis derfor, at DGA er med i prisen: For at være med til, at ambitiøse greenkeepere kan sætte afgørende skub i deres karriere til gavn for dem selv og i sidste ende golf-Danmark som hele.”, udtaler formanden for DGA, Martin Nilsson, chefgreenkeeper i Københavns Golf Klub og fortsætter:

”Vi har brug for disse spydspidser for at kunne blive ved med at drive standarden op på landets golfbaner til glæde for alle.”

Noget af det fornemmeste!
”Først, da vi kom ud af lufthavnen i Edinburgh og blev modtaget af Gordon Moir [Director of Greenkeeping på St Andrews Links] og en St Andrews Links’ minibus gik det op for mig, at jeg rent faktisk havde vundet Toro Student Of the Year og nu var på vej til noget af det fornemmeste! Jeg kan ikke med ord beskrive synet, da vi krydser 1. og 18. fairway på selveste Old Course.

Det var meget svært at sige farvel til St Andrews Links og mandskabet, men jeg håber på, at jeg kan tage derover som frivillig næste år, da jeg synes det er rigtig vigtigt, at man som greenkeeper får set og oplevet greenkeeping fra et andet perspektiv.

Der er ingen tvivl om, at denne tur har åbnet døre for mig og vil byde på nye muligheder i fremtiden. Jeg sender en stor tak til St Andrews Links og Gordon Moir for en uforglemmelig oplevelse! Jeg vil anbefale alle greenkeeper-elever, der gør sig overvejelser om at deltage i Toro Student Of the Year, at gøre det. Det er bestemt en titel og præmie, der er værd at kæmpe for. Præmien består ikke blot af et lærerigt praktikophold, men også en enorm anerkendelse fra sine kolleger – og dét varmer meget!”, beretter Jarl Jørgensen, Toro Student Of the Year 2016.

Du kan læse mere om Jarls oplevelser på The Old Course her www.reesinkturfcare.dk/toro-tsoy eller på vores Facebook-profil www.facebook.com/ReesinkTurfcareDK/.

Nomineringskriterier
For at komme i betragtning til den ærefulde titel ”Toro Student Of the Year 2017” skal du være greenkeeperelev på overbygningen af greenkeeperuddannelsen ved enten Vilvorde eller Sandmosen med svendeprøve i enten 2017, 2018 eller 2019 eller greenkeeper, der afsluttede uddannelsen det foregående år.

Det vil sige, at du som minimum skal have gennemført uddannelsen på assistentniveau i kalenderåret 2016. Du kan enten indstilles til prisen af dit uddannelsessted, af din arbejdsplads/arbejdsgiver eller indstille dig selv.

Kandidater til titlen vurderes ud fra deres viden omkring greenkeeping, faglige kompetencer, forståelse for jobrollen, personlige udvikling samt bevidsthed om industrien – og ikke deres jobtitel. Dommerpanelet vil tilstræbe, at alle kandidater har lige chance for succes. Du skal være ansat og bosiddende i Danmark og helst have gode engelskkundskaber.

Hvordan vælges du?
En dommerkomite vil forestå tildelingen af prisen ”Toro Student Of the Year 2017”. Denne komite vil bestå af fire personer, herunder en repræsentant fra DGA, Dansk Golf Unions direktør Morten Backhausen samt to fagpersoner.

Ud fra alle nomineringer, der opfylder kriterierne, vil komiteen udvælge i alt fem kandidater til at indgå i et finalefelt. Alle fem kandidater inviteres til en finale, der finder sted den 24. august 2017, hvor vinderen findes ved en individuel interviewrunde af finalisterne. Finalen afholdes under ”Made in Denmark” på Himmerland Golf & Spa Resort.

”Alene det at være med til denne interviewrunde er et stort skulderklap og en ære. Den største ære er dog i sidste ende at blive valgt som årets greenkeeperstuderende. Denne titel kan bruges aktivt i eksempelvis fremtidige jobforhandlinger, lønforhandlinger mm. Meget sandsynligt er det desuden, at titlen i sig selv vil åbne nogle døre rundt om i Danmark og i verden – såfremt man får brug for det.”, udtaler Torben Rønnebæk, faglærer på Vilvorde, og fortæller desuden:

”Arbejdsopgaverne på St Andrews, selveste golfsportens grundsten, svinger i forhold til, hvilke arbejdsopgaver, der er det enkelte år, men renovering af bunkere og teesteder er noget af det, der har været gennemgående de tidligere år. Netop her er der noget at lære, da arbejdsprocedurerne og normerne er helt anderledes end i Danmark. Hvis man lader sig falde ind i greenkeeperstabens vaner og tilgange, så vil St Andrews’ greenkeepere hellere end gerne lære fra sig.”

Den ærefulde titel
Vinderen af finalen vil blive udnævnt ”Toro Student Of the Year 2017”. Det er en internationalt anerkendt titel, som udover hæderen og diplomet medfører Toro-stipendiet som belønning.

I løbet af et fire ugers praktikophold på St Andrews Links vil du indgå i den daglige drift sammen med det resterende greenkeeperteam og opnå uvurderlig viden og erfaring i drift og pleje på verdens mest kendte  golfanlæg, hvilket Gordon Moir, der er Director of Greenkeeping på St Andrews Links, beretter om:

”Although the winner is arriving after the main golfing season is finished I hope the student has the opportunity to learn and understand how a golf course is prepared and presented to stage large events and to satisfy the many people who visit and play here, for some it is a once in a lifetime game or visit so their expectations are high as they have seen the Old Course on television so often.

– They will also have the chance to understand what the best maintenance practices are to maintain a Links course where the dominant grass is fine fescue and brown top bent and that the fertilizer program does not have to be high input.”

Alle omkostninger forbundet med stipendiet afholdes af sponsoren Reesink Turfcare DK. Din løn afholdes dog af din arbejdsgiver. Alle finalister belønnes desuden med et års gratis medlemskab af DGA startende fra udløbsdatoen af deres eksisterende medlemskab.

Hvordan kan du deltage?
Du kan hente et nomineringsskema på www.reesinkturfcare.dk/toro-tsoy/, hos skolerne Vilvorde og Sandmosen eller ved DGA. Kun disse skemaer er gyldige. Deadline for deltagelse i konkurrencen er fredag den 5. maj 2017. Det udfyldte nomineringsskema skal sendes til: Danish Greenkeepers Association, DGA – Kirkedalsvej 6 – 8732 Hovedgård. Att.: Vibeke Jensen. Nomineringsskemaet kan også sendes scannet på e-mail til dgf@greenkeeper.dk.

Klik her for at se årets Toro Student Of the Year folder (klik her)

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen