Hvem vil ikke gerne arbejde på Old Course?
I august 2016 løb Jarl Jørgensen med titlen som årets Toro Student Of the Year. I hælene kom Jacob Mogensen, der løb med andenpladsen. Som noget helt eksklusivt havde Reesink Turfcare DK i 2016 fået muligheden for også at sende andenpladsen af Toro Student Of the Year af sted, hvilket bragte stor glæde for Jacob, der nu kunne se frem til et praktikophold på selveste St Andrews Links sammen med Jarl Jørgensen. Med under en måned til dette års deadline, den 5. maj 2017, fortæller Jacob om sine oplevelser på St Andrews Links, herunder unikke Old Course.
”Lørdag den 1. oktober startede hele eventyret, hvor vi rejste til Skotland, og dagen efter kunne påbegynde vores praktikophold. Min første dag blev jeg sat til at klippe forklæder og det var en helt fantastisk dag. Oplevelsen ved at køre rundt og arbejde på selveste Old Course var helt utrolig. En meget unik oplevelse.
Klipning af forklæder var min morgenrutine før og under Alfred Dunhill Links Championship og om aftenen hånddressede jeg fairways. Begge dele var rigtig spændende! Alt var delt ind i teams og hvert team havde en leder, hvilket gjorde, at der var styr på det hele ned til mindste detalje.
Under opholdet lærte jeg en masse nye ting, bl.a. hvordan de laver deres revettebunkers, som var rigtig interessant at være med til at bygge. Derudover fik vi indsigt i, hvordan en golfbane kan drives, når man har personale og maskiner på højeste niveau.
En typisk dag på St Andrews startede med banesetup om morgenen, hvor alt på banen blev ordnet – herunder hulflytning, teemarkeringer, bunkerrivning, klipning osv. Herefter lavede vi typisk projekter, som for eksempel nye teesteder, der var ved at blive bygget, bunkerrenovering, beskæring af tornblad, og diverse små og store projekter. Til dette benytter de sig udelukkende af Toro maskiner, og jeg var så heldig at klippe forklæder med en Toro Greensmaster TriFlex Hybrid 3420 under turneringen.
Under opholdet lærte jeg personalet rigtig godt at kende. De var alle sammen rigtig flinke og meget åbne for at lære fra sig. De tog sig tiden til at forklare, hvorfor de gjorde, som de gjorde og mange var også interesseret i at høre, hvordan greenkeeping i Danmark er.
Jeg kom ud for nogle udfordringer derovre, hvilket var rigtig fedt. Jeg vil sige, at den største udfordring var, da jeg fik lov at bygge revettebunkers i den tredje uge på New Course. Man skulle bruge meget tid på at forme tørvene, så de blev lige, som man ville have dem. Det var en rigtig sjov oplevelse!
Udover arbejdet fik vi også tid til at spille noget golf. Mandag efter Alfred Dunhill Links Championship fik vi lov til at spille Old Course, hvilket var en af de største oplevelser i mit liv. Den nervøsitet, man har på 1. tee, og følelsen man får, når man går op af 18., er bare helt ubeskrivelig. For en rigtig golfelsker, så er det virkelig stort og unikt.
Jeg føler helt klart, at jeg har fået et nyt syn på greenkeeping som følge af opholdet. Jeg har set og lært, hvad der skal til for at hive en bane op på et rigtig højt niveau. Jeg håber, at jeg en gang i fremtiden, kan få chancen for at arbejde der igen.
Jeg vil klart anbefale alle at kæmpe for at vinde dette ophold. Oplevelsen er det hele værd og man får oplevet greenkeeping på et meget højt niveau. Min erfaring er, at hvis man gerne vil vinde og komme af sted, så skal man ligge ydmygheden på hylden og give den gas. Jeg har i hvert fald set og lært rigtig meget derovre – og hvem vil ikke gerne arbejde på Old Course?”
For at læse beretningen fra Jarl Jørgensen, TSOY vinderen 2016, klik her, eller hent ansøgningsskema her (klik her).
Jacob Mogensen på St Andrews Links 2016