Har i styr på jeres vinterservice? – Vores bedste råd til god service

Vores guide til god vinterservice

På den nordlige del af kloden er vinter lig med vedligeholdelse af maskiner. Græsset stopper med at gro, og derfor går jeres flåde formentlig snart i vinterhi.

Men vinterhi fra greenen, er ikke lig med inaktivitet omkring maskinerne. Det er vigtigt, at tiden udnyttes i vinterperioden, og at man kommer i bund med service og vedligeholdelse af maskinerne. God service forlænger ikke kun maskinernes levetid, men hjælper også maskinen med at holde sin værdi.

Selvom det kan virke som en overvældende opgave, at få maskinerne gjort klar til den kommende sæson, så er god vedligeholdelse essentiel når, man skal sikre sig, at ens maskiner bliver ved med at køre. Faktum er, at planlagt vintervedligeholdelse er betydeligt billigere end løbende og irriterende små-reparationer gennem sæsonen.

Rengør maskinerne

 

Det første I kan gøre, når jeres maskiner køres ind til vinter, er at give dem en grundig rengøring. Græs sætter sig overalt, og hvis det bliver hængende, vil det forårsage rust. Derfor er det vigtigt at fjerne det hele efter brug, og endnu vigtigere at få væk når der er længere pauser mellem brug som fx i vinterpausen. En god og komplet rengøring giver synlighed, for de problemer som maskinen eventuelt har.

 

Når maskinen er ren, er det tid til at gennemgå maskinen. Det er vigtigt at man tjekker motor, hydraulik, dæk, filtre og bremser. Forebyggende vedligeholdelse er meget vigtig. Det fjerner ikke kun potentielt skadeligt snavs, men giver mulighed for at kontrollere for lækager, løse dele og beskadigede komponenter. Benyt lejligheden til at erstatte alt, hvad der er beskadiget, og spænde alt der er løst.

Originale dele

 

Køber man en Toro, køber man et højkvalitetsprodukt der skal køre længe. Men som ved alt andet, er kæden ikke stærkere end det svageste led. For at man kan sikre sig, at ens Toro holder sig velkørende i så lang tid som muligt, er det vigtigt, at man servicere den med originale Toro dele.
 

Toros egne reservedele passer perfekt på Toros maskiner. Toro maskiner der er serviceret med originale dele holder derfor en højere gensalgsværdi, da vi således ved, at kvaliteten på delene er af samme høje kvalitet som maskinen selv.

Vores 5 bedste råd til en god servicegennemgang

1.

Ligegyldigt hvor fristende, gør ikke motoren ren med en højtryksrenser, da dette kan forårsage beskadigelse af tætningerne. I stedet for, når motoren er kølig, skal du sprøjte motoren med et affedtnængsmiddel, der ikke er petroleum, og vent på, at dette begynder at nedbryde fedtet og tør derefter snavset af. Der kan bruges varmt vand ved lavt tryk, men sørg altid for, at motoren er tørret grundigt efter. Batterier kan ofte overses med hensyn til vedligeholdelse, men på din fare. De er normalt dækket af snavs, græsudklip og fugt, og alt dette, hvis det er tilbage, kan føre til korrosion. Så det er vigtigt, hvis tingene i dette område er overset i de travle måneder, at de bliver behandlet i løbet af vinteren.

2.

Batterier kan ofte overses med hensyn til vedligeholdelse, men med stor risiko. De er normalt dækket af snavs, græsrester og fugt, og alt dette, hvis det ikke fjernes, kan føre til rust. Derfor er det vigtigt, at batteriet bliver tilset i løbet af vinteren.

3.

Rutinemæssig smøring og det at holde maskinernes cylindre friske og skarpe er åbenlyst højt på listen over, hvad der skal vedligeholdes. Det er relativt simpelt at finde ud af, om det er tid til at slibe sine cylindre. 'Papirtesten', som involverer at køre en papirstrimmel gennem klippeenheden, viser, om din maskine skærer med fuld effekt. Hvis testen producerer et rent klip, er dine cylindre fine, hvis klippet ikke er perfekt, er det ved at være tid til at få dem slebet.

4.

Kig efter olielækager. Olie skal som udgangspunkt skiftes mindst hver 100. time for at fjerne potentielt skadeligt slam; ligeledes, uanset hvor beskidte de er, skal luftfiltrer også skiftes hver 100. time.

5.

Ren luft er når det kommer til at holde din motors effektivitet. Faktisk kan utilstrækkelig luftfiltrering gøre mere skade på din motor end dårlig filtrering af smøremidler. Når det kommer til at give gode råd, kan det dog blive en smule vanskeligt. Man skal fx. ikke fjerne et luftfilter fra dets hus bare for at inspicere det. Når man fjerner eller og udskifter sit filter kan det forårsage, at snavs fra pakningens tætningsoverflade rammer ind på den rene filterside, idet pakningen løsnes.

Følg os på de sociale medier

Reesink Turfcare DK A/S - Copyright 2017
Tilmeld nyhedsbrev